Yubico: Yubikey 5C kulcs és a Yubikey 5 sorozat

A YubiKey 5 sorozat egy hardveralapú hitelesítési megoldás, mely magasabb védelmet nyújt az adathalászat ellen, megakadályozza a felhasználói fiókok illetéktelen használatát, és biztosítja a erős és több faktoros hitelesítést..

Erős hitelesítés

A YubiKey kiemelkedő biztonságot kínál a hardveralapú hitelesítés és a nyilvános kulcsú titkosítás kombinálásával. Ezeket felhasználva hatékony védelmet nyújtva az adathalászat és a fiókok illetéktelen használata ellen. Több protokollt támogat, beleértve a FIDO2, Yubico OTP, OATH HOTP, U2F, PIV és Open PGP metódusokat, szolgáltatásokat. A felhasználók a legszélesebb körű lehetőségeket kapják az erős hitelesítéshez, beleértve nemcsak a kétfaktoros hitelesítést, hanem az egyfaktoros jelszó nélküli bejelentkezést (passwordless). Ezen felül támogatja a többfaktoros hitelesítést felhasználói érintéssel (touch) és PIN kód megadásával.

Jelszó nélküli engedélyezve

A YubiKey 5 sorozat segíti a szervezeteket a jelszó nélküli jövő felé átállásban a FIDO2 protokoll támogatásával. A FIDO2 nemcsak a mai kétfaktoros hitelesítést támogatja, hanem segíti a gyenge jelszavas hitelesítés kiküszöbölését, erős egyfaktoros hardveralapú azonosítással. Ezt a metódust támogatja a Microsoft 365 alkalmazásoknál, az IBM felhő termékei és a többi nagy gyártó is.

Könnyű, gyors és megbízható

A YubiKey használata egyszerű és intuitív, amit a felhasználók könnyen megtanulnak ezzel gyorsítva a hardver kulcs elfogadottságát, valamint növelve a céges hálózat biztonságát. A hitelesítési sebesség négyszer gyorsabb, mint az egyszer használatos jelszó (One-Time Password) vagy SMS alapú hitelesítés. A YubiKey nem igényel akkumulátort vagy mobilhálózati kapcsolatot, így a hitelesítés mindig elérhető.

Csökkentse az IT üzemeltetési költségeit

A YubiKey könnyű használata és annak megbízhatósága bizonyítottan csökkenti (92%-kal) a jelszavakhoz kapcsolódó támogatási események számát. Ezt a Google egy kutatási dokumentumában dokumentálta, amelyben leírja a Google alkalmazottainak történő bevezetést a világ több, mint 70 országában. A telepítések gyorsabbak és olcsóbbak, mivel az iparág vezető Yubikey számos protokollhoz, rendszerhez és szolgáltatáshoz nyújt támogatást. Bevezetése óta a Google több, mint 85.000 céges felhasználói fiókjából egyhez sem tudtak hozzáférést szerezni támadók.

Modern hitelesítés az iparági vezetőtől

A YubiKey egy megbízható biztonságos hitelesítést nyújtó választás a világ legnagyobb technológiai, pénzügyi és kiskereskedelmi vállalatai számára. Ez magába foglal a tíz legjobb technológiai vállalat közül kilencet, a tíz legjobb amerikai bank közül négyet és a top három globális kiskereskedő közül kettőt. Cégek, mint például a Google, a Facebook, a Salesforce és még sok ezren bíznak a YubiKey-ben, hogy megvédjék a számítógéphez, hálózatokhoz és online szolgáltatásokhoz való hozzáféréseiket.

Yubikey 5C (USB-C) kulcs termékismertető

USB Típus: USB-C
NFC-támogatás: Nem
Azonosítási metódusok: egyfaktoros jelszó nélküli belépés (passwordless), erős kétfaktoros hitelesítés, erős többfaktoros hitelesítés
Azonosítás és Hozzáférés Menedzsment: AWS Identity and Access Management (IAM), Centrify, Duo Security, Google Cloud Identity, Idaptive, Microsoft Active Directory, Microsoft Azure AD, Okta, Ping Identity
Termelékenység és Kommunikáció: Google Fiók, Microsoft fiók, Salesforce.com
Jelszó menedzsment: 1Password, Dashlane Premium, Keeper®, LastPass Premium
Funkciók: WebAuthn, FIDO2 CTAP1, FIDO2 CTAP2, Universal 2nd Factor (U2F), Smart card (PIV-compatible), Yubico OTP, OATH – HOTP (Esemény alapú), OATH – TOTP (időalapú), Open PGP, biztonságos statikus jelszó
Tanúsítványok: FIDO 2, FIDO Universal 2nd Factor (U2F)
Kriptográfiai specifikációk: RSA 2048, RSA 4096 (PGP), ECC p256, ECC p384
Modell és Tartósság: vízálló, törésálló, nincs szükség elemre és nem tartalmaz mozgó alkatrészt
Eszköz típus: FIDO HID eszköz, CCID smartkártya, HID billentyűzet
Gyártás: USA, Svédország