Már jelszó nélkül is megy!

Most már a Yubikey kulcs egyetlen érintésével léphet be a saját Microsoft fiókjába.

Lépj be egy érintéssel!

Most már az alábbi Microsoft szolgáltatások elérhetőek a Yubikey segítségével, jelszó nélkül!*

Account Outlook Office Skype Onedrive Xbox live Bing Store Windows MSN

* Ez a funkció elérhető bármely Windows PC-n Windows 10 1809 update és Microsoft Edge telepítéssel.

Könnyebb hozzáférés:

Egyszerű hozzáférés. Nem kell jelszavakra emlékezni, vagy bonyolult felhasználó neveket begépelni. Egyszerűen csak érintse meg a Yubikey kulcsot és azonnal hozzáfér a fiókjához.

Több szolgáltatás:

Most könnyebben használhatja a kedvenc Microsoft szolgáltatásait, hogy az adatok biztonságosabbak.

Jobb biztonság:

nincsenek többé jelszavak, ami azt jelenti, hogy a támadók nem tudják ellopni a felhasználónevét, vagy jelszavát, vagy bármilyen más módon felhasználni azokat a támadáshoz. A Yubikey kulcs tehát szükséges a hozzáféréshez.

Microsoft kompatibilis, jelszó mentességet biztosító YubiKey kulcsok:

Security Key by Yubico
Yubikey 5 NFC
Yubikey 5 Nano
Yubikey 5C Nano
Yubikey 5C

A jelszó nélküli belépés a FIDO2-n alapul, amely egy új nyílt hitelesítési szabvány, kiterjesztett hitelesítési lehetőségeket biztosít, beleértve a rugalmasságot az egy faktoros (jelszómentes), két faktoros, vagy több faktoros hitelesítési megoldások biztosítására.

A FIDO2 a nyilvános / privát kulcsú titkosításra támaszkodik. A személyes és privát kulcs az Ön YubiKey-jén található, míg a nyilvános kulcsokat egyolyan szolgáltatás tárolja, mint a Microsoft-fiókok vagy az Outlook.com. A YubiKey megérintésével a privát kulcsot elküldjük és egyeztetjük a szerveren található nyilvános kulccsal és a bejelentkezés azonnal megtörténik.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az opció, hogy egy biztonsági kulcsot hozzáadjak a fiókomhoz nem elérhető. Hogyan frissíthetem a fiókomat?

Ha szeretné a frissítést telepíteni, válassza ki a Start > Beállítások > Frissítés és Biztonság > Windows frissítés -t és kattintson a Frissítések keresésére.

Problémám van a biztonsági kulcs beállításával kapcsolatban. Van bármilyen technikai dokumentáció?

Igen. Itt található egy tájékoztató a Microsoft-tól, hogyan adjunk hozzá egy biztonsági kulcsot a Microsoft fiókokhoz:

https://support.microsoft.com/en-us/help/4463210/windows-10-sign-in-microsoft-account-windows-hello-security-key

Mi az a Passwordless és hogyan működik?

A jelszó nélküli belépés a FIDO2-n alapul, egy új nyílt hitelesítési szabvány, kiterjesztett hitelesítési lehetőségeket biztosít, beleértve a rugalmasságot az egy faktoros (jelszómentes), két faktoros, vagy több faktoros hitelesítési megoldások biztosítására.

A FIDO2 a nyilvános / privát kulcsú titkosításra támaszkodik. A személyes és privát kulcs az Ön YubiKey-jén található, míg a nyilvános kulcsokat egy olyan szolgáltatás tárolja, mint a Microsoft-fiókok vagy az Outlook.com. A YubiKey megérintésével a privát kulcsot elküldjük és egyeztetjük a szerveren található nyilvános kulccsal, és a bejelentkezés azonnali.

Használja a Microsoft-fiókját és a YubiKey segítségével minden ilyen alkalmazáshoz jelszó nélkül jelentkezhet be az Edge böngészőn keresztül:

Outlook
Skype
Office
OneDrive
Windows
Cortana
Edge
Xbox Live
Mixer
Microsoft Store
Bing
MSN

Mely Yubikey kulcsok működnek együtt a Microsoft-tal?

A Yubikey 5-ös sorozata és a Security key by Yubico mind kompatibilis és használható a Microsoft fiókokba való belépéshez.

Regisztrálhatok több Yubikey-t a fiókomhoz?

Igen, több kulcsot is regisztrálhat a fiókjához. Javasoljuk, hogy regisztráljon legalább két kulcsot, így az egyik kulcs lesz az elsődleges a másik pedig a tartalék kulcs.

Mit tehetek, ha elveszítem a kulcsomat? Mi a fiók visszaállítási folyamat?

A Microsoft megköveteli a felhasználóktól, hogy több mint egy módszert állítsanak be, így abban az esetben, ha elveszítené a Yubikey kulcsát rendelkezésre áll
majd egy másik opció.