Greenradius

GreenRADIUS adatlap letölthető innen (pdf, 3 oldal).

A felhasználónév és jelszópáros használata önmagában ma már nem tekinthető biztonságosnak. A törvényi változások – pl GDPR – illetve egyéb előírások és saját biztonságunk érdekében is szükséges egy második faktor használata. A két faktor használatával a felhasználók a belépéshez használják az általuk ismert jelszót, és ezen felül egy eszköz által biztosított – Yubikey hardver, mobil alkalmazás, token – egyszer használatos jelszót, tanúsítványt, egyéb adatot. Ezzel elkerülhetők a leggyakoribb és legegyszerűbben kivitelezhető, olcsó, de hatékony támadások, amelyek eredményével a hírekből is gyakran értesülhetünk.

Két faktoros azonosítást használva nyilvános helyekről is (pl. repülőtér, kávézók, közösségi terek) biztonságossá tehetők az online alkalmazásokba történő bejelentkezések.

  • Egyszerű üzembe helyezés: virtuális gépként üzemeltethető, a céges címtár átalakítása nélkül. Szabványos kapcsolatokon keresztül kapcsolható össze a belső címtárral és a tűzfalakkal is.
  • Két faktoros azonosítás bevezetése adminisztrátori többletmunka nélkül: a felhasználók a Yubikey eszközük első használatakor automatikusan aktiválódnak a két faktoros azonosítási rendszerben. Az automatizmussal jelentős költség és bevezetési idő spórolható meg.
  • Active Directory és LDAP integráció: összeköthető Active Directory-val vagy bármely LDAP alapú szoftverrel, például OpenLDAP.
  • Biztonságos hálózati bejelentkezés, akár offline módon is: a Windows 7 és Windows 10 operációs rendszer felhasználói online és offline – például otthoni környezet, repülőtér – két faktoros azonosítását teszi lehetővé.
  • Biztonságos VPN bejelentkezés: RADIUS protokollon keresztül összeköthetővé válik a tűzfalakkal, ezzel támogatva a távoli belépés biztonságának növelését.
  • Online szolgáltatásokkal összeköthető, SAML protokollon keresztül: Office 365, Google Apps, Salesforce stb…
  • Redundáns szerverek lehetősége: kialakítható teljes körű magas rendelkezésre állású – HA – két faktoros azonosítási rendszer.
  • Részletes jelentések készítése a hálózati belépésekről, azonosításokról.

Cégünk hivatalos GreenRadius viszonteladó, ajánlatot konkrét esetben tudunk adni, keressen minket elérhetőségünkön a “Kapcsolat” fül alatt. Köszönjük!