Yubikey 4 sorozat

Yubikey összehasonlító táblázat
Melyik kulcs számomra a megfelelő?

A Yubico 4. generációs Yubikey nagy teljesítményű biztonsági elemekből áll. A Yubikey NEO-hoz hasonlóan tartalmazza az egyszer használatos jelszót, a publikus kulcsú authentikációs protokollokat, kivéve az NFC támogatást, mindezt erősebb publikus/privát kulcsokkal, gyorsabb titkosítással és a világ első érintés-belépés képességével.

A Yubikey 4/Yubikey 4 Nano/Yubikey 4C/Yubikey 4C Nano széles körben használható az alkalmazásokhoz való hozzáférés biztonságossá tételében, beleértve a távoli hozzáférést, VPN, jelszó menedzsment, számítógép beléptetés, FIDO U2F beléptetést (Gmail, GitHup, Dropbox stb…), tartalom kezelő rendszereket (Joomla, Drupal, WordPress) és sok más alkalmazást.

Speciálisan Yubikey 4 jellemzők

  • Használható Windows, Mac OS X, Linux operációs rendszerek és a nagyobb böngészők alatt
  • Többféle authentikációs protokol, beleértve a Yubico OTP, smartcard és FIDO U2F funkcionalitással
  • Hardveres biztonsági elemek a titkosító kulcsok védelmére
  • RSA 4096 bit
  • PKCS11 támogatás

Yubikey 4 sorozat

A Yubikey 4 sorozat több fajta kulcsból áll:

Kulcscsomóra tehető Nano – az USB portban hagyható
Yubikey 4 – USB-A Yubikey Nano  –  USB-A
Yubikey 4C – USB-C Yubikey 4C Nano – USB-C

Alap Yubikey 4 jellemzők

  • Azonnali működés, nincs szükség jelszavak begépélésére egy eszközről, helyettesíti az SMS-t, a különböző authentikációs  alkalmazásokat, OTP tokeneket és a hasonló eszközöket
  • Az eszköz USB billentyűzetként, smart kártyaként és smart kártya olvasóként azonosítható, nem igényel meghajtó vagy más kliens szoftver telepítést, nem található benne mozgó alkatrész és elem.
  • Ütés és vízálló, a yubikey 4 gyakorlatilag normál használatban elpusztíthatatlan
  • A kulcstartóra tehető kulcs súlya 3 gramm és lakás, vagy autókulcsra tehető, a nano verzió csak 1 gramm és pont elfér egy USB portban
  • Az USA-ban és Svédországban gyártva

U2F

A FIDO Universal 2nd Factor (U2F) egy új, de már kidolgozott és széles körben alkalmazott nyílt azonosítási szabvány kezdeményezés. Használatát a vezető felhő és pénzügyi szolgáltatók is támogatják, többek közt a Google, Microsoft, MasterCard, Visa, PayPal. A protokoll szakít a komplex hardver eszközökkel elhagyva a meghajtó programok komplexitását. A FIDO U2F esetében egy eszköz használható több online szolgáltatáshoz, a szolgáltatók közötti felhasználói információk, vagy titkosítási kulcsok megosztása nélkül.

A Yubikey 4 és a Yubikey 4 Nano széles körben használható az alkalmazásokhoz való hozzáférés biztonságossá tételében, beleértve a távoli hozzáférést, VPN, jelszó menedzsment, számítógép beléptetés, FIDO U2F beléptetést (Gmail, GitHup, Dropbox stb…), tartalom kezelő rendszereket (Joomla, Drupal, WordPress) és sok más alkalmazást.