Yubikey Standard

Bárhol, bármely rendszeren, biztonságosan

A YubiKey Standard bármely, USB csatlakozóval rendelkező számítógépen használható. Használata független az operációs rendszertől, és a hardver gyártójától. Az eszköz biztonságáról több eljárás is gondoskodik. Egyrészt az azonosítási eljárásban használt YubiKey-en tárolt AES kulcs nem nyerhető vissza a tokenről. Továbbá csak az azonosítás során kommunikál az eszköz a rendszerrel, és a biztonsági információkat, mint a kód, közvetlenül a YubiKeyről olvassa ki a rendszer, de csak amit a kulcs átad. Az aranyozott érintkező lemez egyetlen érintésével a YubiKey előállítja az egyszer használatos jelszót (OTP) -, és elküldi, mintha csak a billentyűzetről gépeltük volna be. Az egyedi hozzáférési kódot ezután egy YubiKey kompatibilis alkalmazás ellenőrzi.

A YubiKey Standard tehát egy erős alapot biztosít a két-faktoros azonosításhoz, mely a token tulajdonosát egyértelműen azonosítja, és egy nem megismételhető, erős, és fizikai eszköztől is függő egyedi jelszót hoz létre. Az egyszer használatos jelszó létrehozásához a felhasználónak fizikailag birtokolnia kell az eszközt. Az egyszerű felhasználónév, jelszó párost kiegészítve a YubiKey Standard használatával bármely két-faktoros azonosítást támogató szolgáltatás, operációs rendszer, és program hozzáférésének biztonsága növelhető.

Tartós és biztonságos

A YubiKey Standard token a funkciókat megvalósító áramkört egybeöntött, kemény műanyaggal veszi körbe, a külvilág felé nyitott érintkező pedig katonai szintű megerősített arany bevonattal van védve. A YubiKey Standard token nem tartalmaz belső áramforrást, és mozgó alkatrészeket. Mindez azt jelenti, hogy a YubiKey tokenek soha nem fognak olyan hibába ütközni, amit mozgó alkatrész, vagy akkumulátor hibája okozna.

Yubikey Standard jellemzők

  • Azonnal használható, nincs szükség az azonosító adatok leolvasására és begépelésére.
  • Használható Windows, Mac, Linux, Android rendszereken, iPad-en, és bármely böngészővel. A rendszer USB billentyűzetként ismeri fel, nem szükséges külön szoftvert telepíteni.
  • Kis méretű, – 2 mm vékony, 3 gramm -, vízálló. Nincs benne elem, és jól bírja a terhelést.
  • Elérhető NFC (NEO) és miniatürizált formában (Nano) is.
  • Svédországban, és az USA-ban gyártva.
  • A legalacsonyabb TCO-val rendelkező két faktoros azonosítás.

10.160,00 FtKosárba teszem