Yubikey beállítása Drupal rendszer alatt

Ha már használjuk a Drupal rendszert és túl vagyunk a telepítésén és szeretnénk a belépésnél a Yubikey-t is használni, akkor első lépésként  töltsük le a Yubikey plugint, majd töltsük fel a moduloknál.

Ha feltelepítettük a modult akkor a konfiguráció alatt engedélyezzük a Yubikey támogatás.

Ha engedélyeztük a modult akkor a beállításoknál szükségünk lesz Yubikey API kulcsra, amit itt tudunk megtenni. https://upgrade.yubico.com/getapikey/

Adjuk meg az email címünket és a Yubikey kulccsal generáljunk egy egyszer használatos jelszót. Ha megkaptuk a kulcsot, az pár perc múlva lesz aktív a Yubikey felhőjében. Adjuk meg a Drupál konfigurációnál, valamint adjuk meg milyen belépést szeretnénk pl. jelszó+Yubikey token, Yubikey token+jelszó, Yubikey token, Felhasználónév+Jelszó+Yubikey token.

Az utolsó lépés, hogy a felhasználóhoz rendeljük hozzá a kulcsot, mivel ellenkező esetben nem fogjuk tudni használni a Yubikey tokent. Ehhez generálni kell egy egyszer használatos jelszót, ami alapján az eszköz és a token össze lesz rendelve. Mindezek után használhatjuk a frissen vásárolt tokent. Sok sikert a Yubikey-hez!

Kapcsolatfelvétel