Erősítse meg weboldalát!

A tartalomkezelő alkalmazások, és az általuk kezelt weboldalak egyre fontosabb szerepet töltenek minden vállalkozás életében. A YubiKey két-faktoros azonosítása támogatja a legelterjedtebb tartalomkezelőket (CMS). A YubiKey támogatásával a CMS szoftverekbe integrálható az erős azonosítás, és a felhasználók saját YubiKey eszközeiket is használhatják az azonosításra. Így egy azonnal használható megoldást kapnak weboldalaik megerősítésére.

WordPress

A WordPress és a YubiKey integrációjával egy extra védelmi réteg kerül a bejelentkezési eljárásba. Az egyszer használatos jelszavak (OTP) felhasználhatóként is megkövetelhetők, így könnyű az erős azonosítás bevezetése. A tokenek kiosztása és a felhasználókhoz rendelése így ütemezetten haladhat, míg végül a weboldal szerkesztési funkciót már csak erős azonosítással érjük el. A Yubikey WordPress alá történő telepítéséről itt olvashat.

Drupal

A népszerű Drupal és a YubiKey természetesen integrálható. Az erős azonosítás bevezetésével elért plusz védelmi réteg biztonságossá teszi a bejelentkezést. A Drupalhoz fejlesztett modul sok opcióval rendelkezik, és rendkívül flexibilis, így könnyen integrálható, és követelhető meg komplex bejelentkezési folyamat. A Yubikey-t a WordPress-hez hasonlóan Drupal alatt is könnyen beállíthatjuk, erről egy rövid leírást itt közlünk.

Joomla

A Joomla! 1.5, 1.6  és 2.5-ös verziója már támogatja a YubiKey két-faktoros azonosítást! A modul támogatja a felhasználónkénti erős azonosítás követelményét, így meghatározható, hogy melyik felhasználónak kell tokennel rendelkeznie a bejelentkezéshez. Egy rövid leírás a Joomla alatti beállításhoz itt.

Egyéb szoftverek

A fentebb felsorol szabad szoftveres CMS programokon felül a YubiKey használatát több szoftver is támogatja, mind szabad, mind kereskedelmi szoftverek.

Rövid felsorolás a támogatott szoftverekről

  • DokuWiki
  • Magento
  • MediaWiki
  • osCommerce
  • RoundCube
  • Typo3

A nyílt API-val, és több platformhoz – PHP, .Net, Java, Ruby, Perl, Python stb. – rendelkezésre álló függvénykönyvtárakkal, integrálási lehetőséggel gyakorlatilag bármilyen szoftverbe integrálható a YubiKey két-faktoros azonosítása.